dimarts, 25 de novembre del 2008

Font: AlcoiDigital

Els veïns dels nou municipis que engloben la plataforma en contra de la construcció de l'autovia Villena Muro es van reunir aquest cap de setmana per conformar els grups de treball de l'organització reivindicativa, i van iniciar una recollida de firmes amb l'objectiu d'evitar l'edificació de la futura infraestructura comunicativa.


P.C.‘Salvem la Valleta: no a l'autovia Villena-Muro’ està conformada per les localitats de Villena, Canyada, Camp de Mirra, Beneixama, Banyeres de Mariola, Bocairent, Alfafara, Muro i Agres i es van reunir en l'Ajuntament de Bocairent per determinar les accions protesta.

L'organització cívica pretén frenar la construcció de l'autovia prevista la infraestructura de la qual travessarà les nou localitats que conformen la plataforma perquè consideren que destruirà la riquesa medi ambiental i que, per tant, no respon al model de sostenibilitat. Així mateix, l'entitat va manifestar ahir la seua «indignació cap a a les administracions per no haver estat informats», i en aquest sentit, van demanar que se'ls aportessin les dades concretes del projecte i que es replantegés la seva execució. En concret, els ciutadans van demanar la «substitució per una altra alternativa d'adequació de la carretera actual».

Els veïns van posar èmfasi en l'impacte de la futura autovia i la conseqüent barrera ecològica entre els ecosistemes del Parc Natural de la Serra de Mariola i el Paisatge Protegit de la Solana del Benicadell que romanen connectats al riu d'Agres, corredor biològic entre els dos paratges: «L'agricultura minifundista és la nostra identitat. Ha estat i és el motor econòmic i vertebrador de la Valleta», segons van al•legar els integrants de l'organització.

El 2006 es van iniciar les tramitacions per desenvolupar la carretera comarcal CV-81.

Per recollir signatures.